Mõnus vaheldus tavapärastele ahjukartulitele.
Koostisained:
Umbes 1 kg õhukese koorega kartuleid
2-3 sl oliiviõli
2 tl paprikapulbrit
1 tl tšillipulbrit (maitseainesegu)
1/2 tl tüümiani
näpuotsaga tšilli helbeid
soola
Pesin kartulid HOOLEGA köögiviljaharja abil puhtaks. Eemaldasin noa abil kõik kahtlasemad kohad (ussiaugu alged, plekid jmt). Lõikasin kartulid parajateks sektoriteks. Pintseldasin ahjuvormi õliga üle. Panin sinna kartulid. Raputasin peale maitseained ja segasin ühtlaseks. Lisasin ülejäänud õli ja segasin kartulid korralikult käte abil üle, et maitsestumine toimuks ühtlaselt. Küpsetasin eelkuumutatud ahjus 200 kraadi juures umbes 40 minutit (vahepeal segasin ühe korra). Kui soovida pisut krõbedamaid kartuleid, siis tuleks küpsetusaega pikendada (10-20 min).
Lisandid:
Meie meelest sobisid imehästi SM-i magusa tšillikastmega kokku. Muidu sõime ahjukala kõrvale.
Tagantjärele tähelepanekud, soovitused:
Kartulid said nii väga maitsvad. Lisaks on, arvestades minu koorimistehnikat, kaod palju väiksemad. Selliseks toiduks tuleks küll kasutada pigem mahedamalt kasvatatud kartuleid, kuna koored sööme ju kenasti sisse. Mees ütles, et kuigi talle üldiselt kartulid ei maitse, siis need olid väga head ja nii võiks kartult tihedamini teha. Vähem kõnekas pole ka see, et kogu selle kartulihunniku ühe toidukorraga pintslisse panime.
Kajastan siin enda katsetamisi, nii õnnestumisi kui ka tähelepanuväärsemaid äpardusi kokkamisel. Mõnedele toitudele olen lisanud juurde kaalujälgijate "punktid", pole vaja kohtudes ära ehmatada. Üritan tehtut ka jäädvustada, arvestades aga oma teadmisi ja tehnoloogilisi lahendusi ei ole need ilmselt väga kunstinäituse väärilised. Samuti ei kavatse ma mitte kedagi käskida, vaid pigem räägin oma loo, mida teised saaksid soovi korral jälgida ja kujundada hoopis midagi palju rohkem enda oma.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar