Kuigi olen kuulnud, et paljudele inimestele pole piimasupid mokka mööda, siis mina õnneks nende klubisse ei kuulu. Piimasupp on üks hea kiire ja odav toit. Esimene on hetkel hea kuna olen tõsises ajanappuses seoses lõputöö kirjutamisega ja teine kuna teatavasti on üliõpilaste stipendiumid naeruväärselt pisikesed ja kui seda üldse ei anta, nagu semestri esimesel kuul ikka, on hakkama saamine suhteliselt keeruline. Üldiselt peangi nüüd hoiatama, et ilmselt väga palju postitusi siia enam lähiajal ei tule. Suurem osa energiast tuleb süstida teadusartiklitele, kirjutamisele, andmeanalüüsi programmidele ja juhendajatega suhtlemisele. Seega asendub söögi tegemine tihtipeale sügavkülmast mingi poolprodukti võtmise ja pannile lajatamisega. Või siis teine kord seda samust piimasuppi tehes. Luban, et kui ikkagi leian mahti ja tekib vajadus akusid köögis laadida, siis ikka panen lühidalt ja kiirkorras kirja miskit. Supi lainel olen "tänu" nami-nami kooskokkamisele.
Koostisained:
2 dl vett
0,5l piima (2,5%)
2 pisemat muna
jahu (umbes 3 sl täisteranisujahu ja 3 sl tavalist)
2 sl piima
pitsamaitseainet
soola
Panin poti põhja vee ja lasin selle pliidil keema. Seejärel lisasin piima ja asusin klimbitainast valmistama. Selleks lõin kaks pisemat muna kaussi ja vispeldasin munad kergelt lahti. Lisasin lusikahaaval jahu, kuni munast ja jahust moodustus vispli keskele pallike. Lisasin paar supilusikat piima ja maitsestasin soola ja pitsamaitseainega.
Lisasin potis kuumenevale piimale soola.
Kui piim tasakesi keema läks hakkasin teelusikaga klimpe piima sisse tõstma. Kui olin kogu taina potti tõstnud, siis ootasin, et kõik klimbid pinnale kerkiksid. Maitsesin veel suppi ja timmisin soola parajaks.
Lisandid:
Seekord tegime kõrvale rukkileiva võileibu sulatatud juustu keeduvorsti ja värske kurgiga. Reeglina aga tarbime piimasupi kõrvale kiluvõileibu muna ja sibulaga.
Tagantjärele tähelepanekud, soovitused:
Sai mõnus ja parajalt klimbine supp. Teine lemmik piimasuppidest on mul niitnuudi oma. Köögiviljad ja piim koos supi sees aga on mulle seniajani harjumatu kombo. Samas ennast tundes, kui juba 10 korda maitsta saan, siis ilmselt hakkab meeldima.
Kajastan siin enda katsetamisi, nii õnnestumisi kui ka tähelepanuväärsemaid äpardusi kokkamisel. Mõnedele toitudele olen lisanud juurde kaalujälgijate "punktid", pole vaja kohtudes ära ehmatada. Üritan tehtut ka jäädvustada, arvestades aga oma teadmisi ja tehnoloogilisi lahendusi ei ole need ilmselt väga kunstinäituse väärilised. Samuti ei kavatse ma mitte kedagi käskida, vaid pigem räägin oma loo, mida teised saaksid soovi korral jälgida ja kujundada hoopis midagi palju rohkem enda oma.
18. märts 2012
Tellimine:
Postituse kommentaarid (Atom)
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar